Ga naar de inhoud

Motormuizen

Home » Blog » Toeren naar Frankrijk met de motor

Toeren naar Frankrijk met de motor

Een vakantie inplannen is natuurlijk ontzettend leuk, maar wat is er nu leuker dan een motorvakantie te gaan plannen. Als je motor liefhebber bent is motorrijden in Frankrijk echt een uitdaging, maar ook een hele belevenis. Natuurlijk zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden als je gaat motorrijden in Frankrijk, maar andere vakantie hebben ook wel puntjes waar je echt aan moet denken. Wij gaan je in deze blog alles vertellen over een motorvakantie naar Frankrijk, want motorrijden in Frankrijk is gewoon hartstikke leuk. 

Motorrijden in Frankrijk 

Waarom nu specifiek motorrijden in Frankrijk zul je misschien wel denken, maar dit heeft natuurlijk wel een reden. Frankrijk is namelijk super leuk en dat heeft niet alleen te maken met de verschillende plekjes. De omgeving op zich is ook een hele belevenis, waardoor motorrijden in Frankrijk eigenlijk een feestje wordt. Als dit de eerste keer is dat jij van plan bent te gaan motorrijden in Frankrijk, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden. 

Waar dien je zoal rekening mee te houden? 

Met de motor naar Frankrijk brengt een aantal regels met zich mee, want zo ben je in Frankrijk namelijk verplicht motorhandschoenen met een CE-keurmerk te dragen. Daarnaast is het in Frankrijk ook verplicht een vest met reflectie bij je te dragen, ook deze dient te beschikken over een CE-keurmerk. Dit vest ben je namelijk verplicht te dragen als je pech onderweg krijgt, let wel op dat dit ook geldt voor je medepassagier. 

motorrijden in Frankrijk

Belangrijke informatie rondom de helm 

Zoals we eigenlijk allemaal wel weten is het dragen van een helm verplicht en dient deze goed aan te sluiten, maar in Frankrijk blijft het daar niet bij. In Frankrijk is het namelijk verplicht een helm te dragen die beschikt over de Franse normen, daarnaast zal deze voorzien moeten zijn van reflecterende stickers. Mocht je dit niet doen, kan je wel eens een flinke boete riskeren. 

Touren door FrankrijkRijden in een file 

Heel vervelend als je in de drukt beland met de motor, maar hoe zit het eigenlijk met rijden in een file? Je kent het vast wel, hier in Nederland ga je nog wel eens tussen de file door. In Frankrijk mag dit echter niet, hier is een landelijk verbod op gekomen. Goed om te weten natuurlijk, want een boete willen we allemaal liever niet. Dit kun je tenslotte wel besteden aan leuke uitjes tijdens jouw motorvakantie. Let ook goed op milieuzones, want hier ben je een vignet voor nodig. Deze is binnen no-time geregeld, maar ben je ook direct goed voorbereid. 

Rij niet te hard in Frankrijk 

Motorrijden in Frankrijk is nu eenmaal heel erg leuk en eerlijk gezegd is wat harder rijden nog leuker. Het is in Frankrijk alleen niet verstandig te hard te gaan rijden, want hier zijn namelijk speciale regels. Stel je hebt je motorrijbewijs pas twee jaar dan mag je niet harder rijden dan 100 à 110 kilometer per uur op de snelwegen. 

Belangrijkste regels in Frankrijk voor motors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *