Ga naar de inhoud

Motormuizen

Home » Blog » Motor met zijspan, samen op stap!

Motor met zijspan, samen op stap!

 

Heb jij een motor met zijspan of ben jij van plan er eentje te kopen? Dan kun je op een wel heel eenvoudige manier samen op stap gaan. Dat is natuurlijk hartstikke gaaf en het grootste voordeel van een motor met zijspan is, dat jij je rit ook nog eens kunt afwisselen. Hoewel dit natuurlijk alleen kan als de bijrijder ook een motorrijbewijs heeft. Samen op stap is natuurlijk veel leuker dan alleen, een motor met zijspan biedt mogelijkheden. Wij gaan je alles vertellen over een motor met zijspan, zodat jij ook kunt genieten van fantastische uitstapjes met zijn tweeën. 

Een motor met zijspan biedt volop voordelen 

We horen je al denken, wat voor voordelen heeft een motor met zijspan? Dat is helemaal geen gekke vraag, hoewel het meer voordelen heeft dan je in eerste instantie gedacht had. Een motor met zijspan biedt jou alle vrijheden. Naast de vrijheden die jullie samen hebben, geeft het ook meer stabiliteit dan een normale motor. Dit laatste komt vooral, doordat de zijspanner zorgt voor een stabielere wegligging. 

Voordelen motor met zijspan

Heeft een motor met zijspan ook nadelen? 

Natuurlijk zijn er ook een aantal punten die als minder prettig kunnen worden ervaren. Je bent meer ruimte op de weg nodig, maar ook het parkeren kan een beetje lastiger zijn. Als het regent buiten, is het wel een beetje moeilijk om jullie samen te beschermen tegen het natte weer. Hoewel dit slechts een paar kleine punten zijn, kun je toch genieten van gezellige trip samen. 

Samen wisselen 

Als jullie beide een motorrijbewijs hebben wordt het helemaal een feestje, want zo kunnen jullie samen de rit wisselen. Zo kunnen jullie beide genieten van een stukje rijden, maar ook kun je veel meer zien als bijrijder. Dat wil zeggen dat jullie niet alleen samen kunnen genieten, maar ook dat je niet moe hoeft te worden van een lange rit. 

Motor met zijspan

Hoe zit het met het motorrijbewijs? 

Motor met zijspan, hoe zit dat nu eigenlijk met het rijbewijs dat je hiervoor nodig bent. Je zult denken dat je deze gewoon zou mogen besturen, maar er zijn enkele regels om deze te mogen besturen. Let dus goed op, voordat je besluit de weg op te gaan. Omdat een motor met zijspan meerdere wielen heeft denkt men soms dat je deze met een autorijbewijs zou mogen rijden, maar dit mag echter niet. Een motor met zijspan mag je besturen met een motorrijbewijs en niet met een autorijbewijs. Let wel goed op dat je rijbewijs voldoet, dit kun jezelf eenvoudig nakijken op je rijbewijs. 

Wist je dat? 

Mocht je nog nooit gereden hebben met een zijspan dan kan het verstandig zijn dit te gaan leren. Men onderschat het besturen soms een beetje en dat is niet handig. Wist je dat er rijscholen zijn die lessen geven voor het rijden van een motor met zijspan? Een motor rijdt anders dan een motor met zijspan, waardoor het toch verstandig is hier even bij stil te staan. Weet jij al wanneer je dit zou willen gaan doen? 

nadelen motor met zijspan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *