Meteen naar de inhoud

Motormuizen

Home » Blog

Blog

Motorbroeken: Comfort en bescherming tijdens jouw ritten

Als gepassioneerde motorrijder begrijp je het belang van goede uitrusting voor een veilige en comfortabele rit. Naast een hoogwaardige helm en beschermende jas, speelt ook de keuze van je motorbroek een cruciale rol in je rijervaring. In deze blog duiken we dieper in op waarom een goede motorbroek essentieel is, welke opties er zijn en waarom je zou moeten overwegen om te winkelen bij Voordeelhelmen voor jouw motoruitrusting.

Lees verder »Motorbroeken: Comfort en bescherming tijdens jouw ritten

Door online te oefenen vergroot je je slaagkans voor het motor theorie examen!

Waarom je het beste kunt leren voor het motor theorie examen met online oefenexamens en opdrachten

Het motor theorie examen is een belangrijke stap op weg naar het behalen van je motorrijbewijs. Om goed voorbereid te zijn en je slaagkansen te vergroten, is het essentieel om te oefenen met online oefenexamens en opdrachten. In deze blog ontdek je waarom dit de beste manier is om je voor te bereiden op het motor theorie examen. Lees dus snel verder! Online oefenexamens voor het motor theorie examen Online oefenexamens zijn een uitstekend hulpmiddel om je voor te bereiden op het motor theorie examen. Door regelmatig te oefenen met realistische examenvragen, kun je wennen aan de vraagstelling en het tempo van het examen. Daarnaast helpen oefenexamens je om je kennis van de verkeersregels en -borden te testen en eventuele… Lees verder »Waarom je het beste kunt leren voor het motor theorie examen met online oefenexamens en opdrachten

Op vakantie met de motor en een camper 

Op vakantie met de motor en een camper 

Wil je op vakantie met de camper en je motor meenemen? Lekker rondtoeren door Europa is voor motorliefhebber natuurlijk een ideale vakantie. Maar als je geen zin hebt om een tent mee te nemen achterop de motor of als het gezin ook meegaat, dan is het wel zo handig om de motor mee te nemen met de camper.  Het is mogelijk om een motor mee te nemen met de camper, met een aanhangwagen of door er een motordrager achterop te monteren. Ga je zelf een camper bouwen of wil je een bestaande camper opnieuw inrichten? Lees dan eerst de onderstaand tips over hoe je jouw camper optimaal kunt inrichten voor een vakantie met de motor.  Een motordrager monteren of een… Lees verder »Op vakantie met de motor en een camper 

soorten autoracen

Van F1 tot Nascar: dit zijn de verschillende soorten autoracen

Nascar heeft ook een brede schat aan competities. Er zijn verschillende niveaus die worden aangeboden, van onderwereld tot middenniveau tot elite verificatie. De raceformule bij Nascar is anders dan bij F1, waardoor de kenmerken en kwalificaties verschillen. De meest populaire Nascar evenementen zijn de Monster Energy Cup Series, Xfinity Series en Camping World Truck Series. Deze races, evenals andere Nascar-evenementen, bestaan uit specifieke, aangepaste raceauto’s die volgens bepaalde kenmerken en regels worden gebouwd. 

Lees verder »Van F1 tot Nascar: dit zijn de verschillende soorten autoracen

motor onderhouden

Dure hobby: hoe moet ik mijn motor onderhouden?

Het onderhouden van een motor is een prijzige hobby, maar het is ook iets wat nodig is om ervoor te zorgen dat je motor goed blijft functioneren. Je hebt regelmatig onderhoud van de motor nodig, zoals het verversen van de motorolie, het vervangen van filters, het controleren en aanpassen van de bandenspanning en het regelmatig inspecteren van onderdelen om te zien of er herstellingen nodig zijn. Je kunt ook advies inwinnen bij professionals als je bezorgd bent over het onderhoud van jouw motor. Door de juiste zorg te geven aan jouw motor, kun je ervoor zorgen dat jouw motor zo lang mogelijk in topconditie blijft. 

Lees verder »Dure hobby: hoe moet ik mijn motor onderhouden?

aanhangwagen

Tips om veilig op reis te gaan met de aanhangwagen

De vakantieperiode nadert en veel Nederlanders plannen graag een reis met het gezin in met de aanhangwagen. Er komt echter van alles kijken als je veilig op vakantie wilt gaan met een vol gevulde aanhanger. Zeker als je ook nog je motor mee wilt nemen op of in de aanhangwagen. Wil je veilig op reis gaan met de aanhangwagen, dan tref je hieronder een aantal handige tips.

Lees verder »Tips om veilig op reis te gaan met de aanhangwagen

motoronderhoud

Je motoronderhoud zelf doen: tips en advies

Steeds minder mensen beschikken over de kennis om hun voertuigen goed te kunnen onderhouden. Dit geldt ook voor motorfietsen. Dit is erg jammer, want zelf je motor onderhouden is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om de juiste technieken te kennen. Hieronder vind je een aantal tips en adviezen die je kunnen helpen bij het onderhoud van je motorfiets. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je motorfiets in topconditie blijft en dat je problemen voorkomt.

Lees verder »Je motoronderhoud zelf doen: tips en advies

Touren door Frankrijk op de motor

Toeren naar Frankrijk met de motor

Een vakantie inplannen is natuurlijk ontzettend leuk, maar wat is er nu leuker dan een motorvakantie te gaan plannen. Als je motor liefhebber bent is motorrijden in Frankrijk echt een uitdaging, maar ook een hele belevenis. Natuurlijk zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden als je gaat motorrijden in Frankrijk, maar andere vakantie hebben ook wel puntjes waar je echt aan moet denken. Wij gaan je in deze blog alles vertellen over een motorvakantie naar Frankrijk, want motorrijden in Frankrijk is gewoon hartstikke leuk. 

Lees verder »Toeren naar Frankrijk met de motor

Welke kleding is verplicht op de motor?

Welke kleding is verplicht op de motor?

Een ritje op de motor is natuurlijk een feestje, maar daar komt de motor verplichte kleding kijken. We weten allemaal dat we motor verplichte kleding moeten dragen voor onze eigen veiligheid, toch gebeurt het hier en daar niet. Dat laatste is echt niet handig, want stel je eens voor dat je een ongeluk krijgt. Als dat gebeurt ben je blij dat je motor verplichte kleding aan gehad hebt. Wij gaan in deze blog alles vertellen over de motorkleding die je verplicht hoort te dragen. Als we dit allemaal doen tijdens onze rit, voelen we ons allemaal een stuk veiliger.

Lees verder »Welke kleding is verplicht op de motor?

motor tour bedenken

Op vakantie met de motor

Een droom van velen, op vakantie met de motor. Dat is ook niet voor niets, want op vakantie met de motor brengt nu eenmaal veel vrijheden met zich mee. Het biedt volop mogelijkheden en heel veel mooie routes? Droom jij nu ook van een vakantie met de motor en weet jij nog niet hoe je dit het beste aan zou kunnen pakken? Wij gaan je alles vertellen over hoe jij op vakantie kunt gaan met de motor en hoe je dit voor kunt bereiden. Lees, daarom snel verder! 

Lees verder »Op vakantie met de motor