Meteen naar de inhoud

Motormuizen

Home » Blog

Blog

Tips om veilig op reis te gaan met de aanhangwagen

De vakantieperiode nadert en veel Nederlanders plannen graag een reis met het gezin in met de aanhangwagen. Er komt echter van alles kijken als je veilig op vakantie wilt gaan met een vol gevulde aanhanger. Zeker als je ook nog je motor mee wilt nemen op of in de aanhangwagen. Wil je veilig op reis gaan met de aanhangwagen, dan tref je hieronder een aantal handige tips.

Lees verder »Tips om veilig op reis te gaan met de aanhangwagen

Je motoronderhoud zelf doen: tips en advies

Steeds minder mensen beschikken over de kennis om hun voertuigen goed te kunnen onderhouden. Dit geldt ook voor motorfietsen. Dit is erg jammer, want zelf je motor onderhouden is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om de juiste technieken te kennen. Hieronder vind je een aantal tips en adviezen die je kunnen helpen bij het onderhoud van je motorfiets. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je motorfiets in topconditie blijft en dat je problemen voorkomt.

Lees verder »Je motoronderhoud zelf doen: tips en advies

Toeren naar Frankrijk met de motor

Een vakantie inplannen is natuurlijk ontzettend leuk, maar wat is er nu leuker dan een motorvakantie te gaan plannen. Als je motor liefhebber bent is motorrijden in Frankrijk echt een uitdaging, maar ook een hele belevenis. Natuurlijk zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden als je gaat motorrijden in Frankrijk, maar andere vakantie hebben ook wel puntjes waar je echt aan moet denken. Wij gaan je in deze blog alles vertellen over een motorvakantie naar Frankrijk, want motorrijden in Frankrijk is gewoon hartstikke leuk. 

Lees verder »Toeren naar Frankrijk met de motor

Welke kleding is verplicht op de motor?

Een ritje op de motor is natuurlijk een feestje, maar daar komt de motor verplichte kleding kijken. We weten allemaal dat we motor verplichte kleding moeten dragen voor onze eigen veiligheid, toch gebeurt het hier en daar niet. Dat laatste is echt niet handig, want stel je eens voor dat je een ongeluk krijgt. Als dat gebeurt ben je blij dat je motor verplichte kleding aan gehad hebt. Wij gaan in deze blog alles vertellen over de motorkleding die je verplicht hoort te dragen. Als we dit allemaal doen tijdens onze rit, voelen we ons allemaal een stuk veiliger.

Lees verder »Welke kleding is verplicht op de motor?

Op vakantie met de motor

Een droom van velen, op vakantie met de motor. Dat is ook niet voor niets, want op vakantie met de motor brengt nu eenmaal veel vrijheden met zich mee. Het biedt volop mogelijkheden en heel veel mooie routes? Droom jij nu ook van een vakantie met de motor en weet jij nog niet hoe je dit het beste aan zou kunnen pakken? Wij gaan je alles vertellen over hoe jij op vakantie kunt gaan met de motor en hoe je dit voor kunt bereiden. Lees, daarom snel verder! 

Lees verder »Op vakantie met de motor

Sluit je motorverzekering slim af

Heb jij een gave motor op het oog, dan is het heel belangrijk deze te verzekeren vanaf het moment dat je hem aangekocht hebt. Je mag namelijk niet onverzekerd rondrijden, ook niet als het slechts een klein stukje is. Een flinke boete kun je beter niet riskeren, want zo krijg je kosten die je absoluut niet wilt. Een boete voor onverzekerd rijden is namelijk echt niet leuk en kost je behoorlijk wat geld. Hoe verzeker jij je motor, ga je voor een WA casco motorverzekering of alleen een WA? Wij gaan je er meer over vertellen, want zo kun jij je motorverzekering slim afsluiten. 

Lees verder »Sluit je motorverzekering slim af

Motor toertocht naar de Eifel

Binnenkort op vakantie met de motor? Dat is natuurlijk helemaal geweldig, maar waar ga je dan naar toe met de motor? Het kan een hele klus zijn om een leuke trip te plannen, maar heb jij wel eens gedacht aan de motor tour Eifel? Dit kan namelijk echt helemaal te gek zijn, maar het is wel belangrijk je trip goed te plannen. Hoe je dat doet en hoe een motor tour Eifel eruit kan zien gaan we je in deze blog uitleggen, zodat ook jij kan beginnen met het plannen van jouw trip. 

Lees verder »Motor toertocht naar de Eifel

MotoGP voor dummies

Je hebt vast wel eens van de MotoGP gehoord. Maar wat is het nu eigenlijk? Hieronder leggen we je precies uit wat de MotoGP is en wat het inhoudt. Lees verder voor de MotoGP voor dummies.

Motor met zijspan, samen op stap!

 

Heb jij een motor met zijspan of ben jij van plan er eentje te kopen? Dan kun je op een wel heel eenvoudige manier samen op stap gaan. Dat is natuurlijk hartstikke gaaf en het grootste voordeel van een motor met zijspan is, dat jij je rit ook nog eens kunt afwisselen. Hoewel dit natuurlijk alleen kan als de bijrijder ook een motorrijbewijs heeft. Samen op stap is natuurlijk veel leuker dan alleen, een motor met zijspan biedt mogelijkheden. Wij gaan je alles vertellen over een motor met zijspan, zodat jij ook kunt genieten van fantastische uitstapjes met zijn tweeën. 

Lees verder »Motor met zijspan, samen op stap!

Een tweedehands motor kopen, waar moet je op letten?

Heb jij net je motorrijbewijs gehaald of heb je deze al een poosje, maar ben je op zoek naar een nieuwe motor? Een nieuwe motor kan ontzettend duur zijn, dan is een tweedehands motor een hele goede keuze. Een tweedehands motor kopen is natuurlijk leuk, maar er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten. Jij vraagt je waarschijnlijk af waar je op moet letten als je op zoek gaat naar een tweedehands motor, daarom zetten wij het een en ander voor je op een rijtje. Een tweedehands motor kopen, wordt op deze manier echt een feestje. 

Lees verder »Een tweedehands motor kopen, waar moet je op letten?