Ga naar de inhoud

Motormuizen

Home » Blog » Sluit je motorverzekering slim af

Sluit je motorverzekering slim af

Heb jij een gave motor op het oog, dan is het heel belangrijk deze te verzekeren vanaf het moment dat je hem aangekocht hebt. Je mag namelijk niet onverzekerd rondrijden, ook niet als het slechts een klein stukje is. Een flinke boete kun je beter niet riskeren, want zo krijg je kosten die je absoluut niet wilt. Een boete voor onverzekerd rijden is namelijk echt niet leuk en kost je behoorlijk wat geld. Hoe verzeker jij je motor, ga je voor een WA casco motorverzekering of alleen een WA? Wij gaan je er meer over vertellen, want zo kun jij je motorverzekering slim afsluiten. 

Welke motorverzekeringen zijn er? 

Er zijn drie verschillende soorten motorverzekeringen, hoewel de ene natuurlijk meer dekt dan de andere. Je kunt vandaag de dag kiezen uit een WA motorverzekering, maar ook uit een WA casco motorverzekering en een beperkt casco motorverzekering. Het verschil tussen een WA en een WA casco motorverzekering is, dat je bij de laatste het meeste gedekt bent. Dat betekent dan ook automatisch dat de WA casco motorverzekering het duurste is, maar stel je eens voor dat jij je nieuwe motor total löss rijdt. Dan is het misschien beter om te gaan voor het meest uitgebreide pakket, dan enkel de WA die we overigens allemaal verplicht zijn af te sluiten bij het aanschaffen van een motor. 

boete motor verzekering

Er zijn nog meer mogelijkheden 

Er is ons vaak veel onduidelijk als het gaat om een motorverzekering, want hoe kun je dit nu zo slim mogelijk doen. Om te beginnen is het verstandig de juiste informatie van de motor die je gaat kopen te hebben, want hiermee kun jij namelijk een eenvoudige vergelijking maken. Door een vergelijking tussen de verschillende aanbieders te maken kun jij berekenen welke premie jij gaat betalen. Daar blijft het natuurlijk niet bij, want er zijn meer mogelijkheden. Het is vandaag de dag mogelijk om zelf je eigen risico te bepalen bij het afsluiten, hierdoor zou jij enkele euro’s per maand kunnen besparen. Wist je dat de premie ook afhangt van de provincie waar jij woont? 

Geld besparen op motorverzekering

Wat is de beste verzekering? 

Tegenwoordig zijn er eigenlijk geen verzekering die slecht zijn, hoewel er wel een aantal verschillen kunnen zijn. Sommige verzekering bieden bijvoorbeeld pechhulp als optie, terwijl deze ook bij de motorverzekering in zou kunnen zitten. De meeste motorverzekeringen zijn direct af te sluiten, hoewel er ook verzekeringen zijn waar acceptatie noodzakelijk is. Wist je dat je zelfs de aanschafwaarde gedekt kan blijven tot wel drie jaar na aankoop van de motor? 

Welke verzekering past bij jou? 

Op voorhand is het best moeilijk te zeggen welke motorverzekering bij jou past, want het maakt nogal een verschil of je een tweedehands motor koopt of een spiksplinternieuwe. Misschien is het vooral handig te kijken naar de wensen en eisen die jij stelt aan een motorverzekering voor het afsluiten. Mocht jij je motor bij een motorzaak kopen, dan kunnen hun ook een advies geven over het afsluiten van een motorverzekering. 

soorten motorverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *