Ga naar de inhoud

Motormuizen

Home » Blog » Op vakantie met de motor en een camper 

Op vakantie met de motor en een camper 

Wil je op vakantie met de camper en je motor meenemen? Lekker rondtoeren door Europa is voor motorliefhebber natuurlijk een ideale vakantie. Maar als je geen zin hebt om een tent mee te nemen achterop de motor of als het gezin ook meegaat, dan is het wel zo handig om de motor mee te nemen met de camper. 

Het is mogelijk om een motor mee te nemen met de camper, met een aanhangwagen of door er een motordrager achterop te monteren. Ga je zelf een camper bouwen of wil je een bestaande camper opnieuw inrichten? Lees dan eerst de onderstaand tips over hoe je jouw camper optimaal kunt inrichten voor een vakantie met de motor. 

Op vakantie met de motor en een camper 

Een motordrager monteren of een aanhangwagen? 

Als je de motor wilt meenemen zijn de meeste campers niet groot genoeg om de motor in de camper te kunnen vervoeren. Er zijn wel een aantal grotere campers om de markt waarbij er een garage ruimte is voor een motor, maar die zijn vrij prijzig. De goedkoopste oplossing is je motor in een aanhangwagen mee te nemen. Het nadeel ervan is dat je minder goed kunt manoeuvreren met een aanhanger. Je kunt er ook voor kiezen om een motordrager te laten monteren achterop de camper. De camper blijft met een motordrager goed manoeuvreerbaar en de motor neemt binnen geen ruimte in beslag. Informeer bij leveranciers van motordragers of je camper geschikt is voor montage van een motordrager, of dat het chassis verlengd of versterkt moet worden.  

Het interieur van je camper: een keukenblok 

Als je met de camper op vakantie gaat dan wil je op zijn minst koffie kunnen zetten en een eitje kunnen bakken. Een keukentje waar je wat kunt koken met een wasbak is dan wel zo handig. Je kunt een kant- en klare inbouw keukenblokken kopen om in een camper in te bouwen. Je moet bij de installatie van een keuken rekening houden met de plaatsing van een watertank en een vuilwatertank monteren. Wil je op gas koken, dan moet je ook rekening houden met het plaatsen van een gasbun voor je gasfles. Deze moet in een andere ruimte staan die afgesloten is van het interieur van je camper en goed geventileerd zijn. Er bestaan ook diverse huishoudelijke apparaten als koffiezetapparaten en waterkokers die op 12 of 24 volt werken, speciaal voor in campers.  

Op vakantie met de motor en een camper 

Elektriciteit in de camper: het aanleggen van een elektrisch systeem 

Camper elektra aanleggen is een hoofdstuk op zich, benieuwd hoe? Kijk eens op: https://camper-elektra.com/ Een camper heeft een startaccu en een of meerdere huishoudaccu’s. Dit zijn twee gescheiden systemen die als het nodig is aan elkaar gekoppeld kunnen worden. De huishoudaccu is ook een ander type accu dan de startaccu. Een startaccu levert in korte tijd een hoog apèrmage om te kunnen starten en een huishoudaccu is beter bestand tegen langdurig en constant stroomverbruik. Bij het aanleggen van stroom in je camper is het van belang om van tevoren te bepalen welke stroomverbruikers je hebt en hoeveel stroom ze nodig hebben, omdat de dikte van je stroomdraad hierdoor wordt bepaald. Voor een Camper elektra schema is dan ook eigenlijk iets waarvoor je misschien beter de hulp van een expert kunt inroepen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *