Ga naar de inhoud

Motormuizen

Home » Blog » Op vakantie met de motor

Op vakantie met de motor

Een droom van velen, op vakantie met de motor. Dat is ook niet voor niets, want op vakantie met de motor brengt nu eenmaal veel vrijheden met zich mee. Het biedt volop mogelijkheden en heel veel mooie routes? Droom jij nu ook van een vakantie met de motor en weet jij nog niet hoe je dit het beste aan zou kunnen pakken? Wij gaan je alles vertellen over hoe jij op vakantie kunt gaan met de motor en hoe je dit voor kunt bereiden. Lees, daarom snel verder! 

Een bestemming bedenken 

Op vakantie met de motor is heel erg leuk, maar het is wel verstandig om je bestemming te gaan bedenken. Als jij weet waar je naartoe zou willen gaan kun je namelijk op een eenvoudige manier een planning maken met bijvoorbeeld de routes die jij graag zou willen rijden. Misschien wil je wel een route rijden, waarbij er mooie bezienswaardigheden te spotten zijn onderweg. Deze kun je op voorhand dan al inplannen en dat is natuurlijk superleuk. De voorpret van op vakantie met de motor begint al bij het bedenken van een bestemming. 

Op vakantie met de motor

Bereid jezelf goed voor 

Het is niet voor niets dat men zegt, dat het beter is jezelf goed voor te bereiden. Belangrijke zaken die je beter niet kunt vergeten is het nalopen van de motor voor je op vakantie met de motor gaat. Je wilt natuurlijk niet dat je onderweg komt te staan met motorpech. Dat zou namelijk ontzettend jammer zijn, terwijl je voor de vakantie eventuele problemen had kunnen oplossen. Het is belangrijk dat de remmen en de koppeling goed werken, maar vergeet niet dat je voor sommige bestemmingen bijvoorbeeld een vignet nodig bent. Met een goede voorbereiding kun jij zorgeloos aan jouw vakantie beginnen. 

Eigen motor of motor huren 

Als je een eigen motor hebt is het natuurlijk super gemakkelijk om op vakantie met de motor te gaan, maar wat als je geen motor hebt? Als je geen motor hebt, dan zou je er ook nog een kunnen huren. Tegenwoordig zijn er namelijk genoeg aanbieders die voor een bepaald bedrag motors verhuren, zodat jij toch op vakantie met de motor kunt gaan. Het voordeel van een motor huren is, dat jij geen rekening hoeft te houden met de stalling van de motor. We hebben nu eenmaal niet allemaal voldoende ruimte in de schuur, waardoor dit soms echt een uitkomst kan bieden. 

vakantiebestemmingen voor de motor

Het vakantiegevoel 

Als je eenmaal alles hebt gepland is het tijd om langzaamaan naar de vakantie uit te kijken. Op vakantie met de motor in eigen land of toch naar het buitenland, beide geven een heerlijk vakantiegevoel. Een droom die je al zo lang hebt gekoesterd mag eindelijk in vervulling gaan, maar vergeet niet genoeg spullen mee te nemen tijdens jouw motorvakantie. We worden namelijk vaak zo enthousiast dat we sommige dingen vergeten mee te nemen. Hier komen we dan vaak pas achter als we onze bestemming hebben bereikt. Weet jij al waar jij op vakantie met de motor heen wilt gaan? 

tips voorbereiden motor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *