Ga naar de inhoud

Motormuizen

Home » Blog » Een tweedehands motor kopen, waar moet je op letten?

Een tweedehands motor kopen, waar moet je op letten?

Heb jij net je motorrijbewijs gehaald of heb je deze al een poosje, maar ben je op zoek naar een nieuwe motor? Een nieuwe motor kan ontzettend duur zijn, dan is een tweedehands motor een hele goede keuze. Een tweedehands motor kopen is natuurlijk leuk, maar er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten. Jij vraagt je waarschijnlijk af waar je op moet letten als je op zoek gaat naar een tweedehands motor, daarom zetten wij het een en ander voor je op een rijtje. Een tweedehands motor kopen, wordt op deze manier echt een feestje. 

Tips bij het kopen van een motor

Een tweedehands motor 

Om te beginnen is het natuurlijk veel aantrekkelijker om een tweedehands motor te kopen en dat is ook niet zo gek. Een tweedehands motor kopen is nu eenmaal veel goedkoper dan een spiksplinternieuwe motor, waardoor we dus flink geld kunnen besparen. Naast een tweedehands motor zul je namelijk ook nog motorkleding nodig zijn, waardoor je de besparing op de motor goed kunt gebruiken voor je motorpak. 

Waar let je op bij een tweedehands motor kopen 

Natuurlijk is het heel erg verstandig goed te kijken naar het uiterlijk van een tweedehands motor. Je wilt namelijk voorkomen dat je allerlei krasjes of deukjes over het hoofd ziet. Heel erg jammer mits je hier al van op de hoogte was, want dan is de prijs waarschijnlijk ook een stukje lager. 

De banden van de motor 

Heel belangrijk zijn de banden van de motor, want dit zegt namelijk heel erg veel over de motor. Hieraan kun je eigenlijk duidelijk zien of deze goed zijn uitgelijnd en of de banden niet scheef zijn afgesleten. Een tweedehands motor kopen met deze problemen kan namelijk duiden op grotere onderliggende problemen die je op het oog niet ziet. 

Controleren tweedehandsmotor

Controleer de remmen 

Nu zijn de remmen niet per se het duurste aan een tweedehands motor, maar je wilt natuurlijk wel zeker weten dat je veilig op de weg bent. Goede remmen zijn belangrijk, hoewel de staat van de remmen niet goed te zien is. Dit is te voelen of te controleren door deze uit elkaar te halen. 

De tank wordt vaak vergeten 

Men denkt vaak niet aan de binnenkant van de tank, dat is ook niet gek. Toch is het verstandig te bekijken, want een blanke binnenkant wil jij echt graag zien. Bij roestvorming in de tank, is het misschien verstandiger uit te zien naar een andere tweedehands motor. 

Andere belangrijke punten 

Het is belangrijk te kijken naar de gereden kilometers, zo kun je een eenvoudige vergelijking maken met het uiterlijk en de prijs van de tweedehands motor. De koppeling van de tweedehands motor is minstens zo belangrijk, want zonder goed werkende koppeling kun je echt niet. Neem de tweedehands motor niet mee, voordat jij een proefritje hebt gemaakt. Hiermee kun jij zelf al heel eenvoudig bepalen hoe de motor schakelt en hoe de motor op de weg ligt. De koppeling wil je zeker in het begin niet direct vervangen, omdat dit een prijzige klus is. 

Oude motor kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *