Ga naar de inhoud

Motormuizen

Home » Blog » Bij de ANWB je motorrijbewijs halen

Bij de ANWB je motorrijbewijs halen

Ben jij gek op motors en word je helemaal enthousiast als je een motor ziet rijden? Misschien vind je het zelfs wel heerlijk om die geluiden te horen en word je ook helemaal blij van de geuren. Sommige motorrijders worden er helemaal happy van en dat is ook niet zo gek. Als jij nog geen motorrijbewijs hebt, dan wordt het misschien wel tijd om deze te gaan halen. Met de ANWB rijopleiding motor kun jij ook gaan genieten van prachtige ritjes op de motor. Wij gaan je hier meer over vertellen, zodat jij weet wat je kunt verwachten als je deze wilt gaan doen. 

Een ANWB rijopleiding motor 

Als je besloten hebt een rijopleiding te gaan doen, dan zit je met een ANWB rijopleiding motor precies goed. Mocht je namelijk nog niet helemaal overtuigd zijn, omdat je ondanks dat je het te gek vindt toch een beetje angst voelt. Dan kun jij een kickstart les volgen zo weet je niet alleen of je het leuk vindt, maar je weet ook direct hoeveel lessen je eventueel nodig zal zijn. Bij een ANWB rijopleiding motor is het namelijk wel van belang dat je het echt ziet zitten. Een kickstart les duurt ongeveer twee uurtjes en doe je natuurlijk niet alleen. Je mag deze les onder begeleiding van een ervaren instructeur doen. 

ANWB rijopleiding motor

Welk soort motorrijopleiding past bij jou? 

Er zijn meerdere mogelijkheden op het gebied van een ANWB rijopleiding motor, hierbij kun je vooral denken aan het vermogen van de motor. Je kunt namelijk een rijopleiding gaan volgen voor een lichte motor, maar ook een middelzware of een zware motor. Let wel goed op, dat je voor een zwaardere motor wel een bepaalde leeftijd dient te hebben. Zo mag iemand van achttien voorlopig nog niet gaan voor de zwaarste motor. De rijbewijzen die je kunt halen worden, daardoor onderverdeeld in 3 types. A1, A2 en A, waarbij A1 de lichtste is en A de zwaarste. 

Motorrijbewijs A1

Hoelang doe je over de rijopleiding? 

Het is natuurlijk niet zo eenvoudig om te zeggen hoelang jij gaat doen over het halen van een motorrijbewijs, want dat hangt van verschillende zaken af. Belangrijk punten zijn, je leer capaciteit, hoeveel lessen er aanbevolen zijn, maar ook hoeveel lessen jij in een week kunt volgen. Misschien ben jij wel een hele snelle leerling en ben je heel weinig lessen nodig, dan kun je binnen de kortste keren je motorrijbewijs halen. 

Is theorie noodzakelijk? 

Theorie is net als bij alle andere rijbewijzen van groot belang voor het behalen van de ANWB rijopleiding motor, zonder theorie is het namelijk niet mogelijk om af te rijden. Dit is natuurlijk ook niet zo vreemd, maar hoe ga je de theorie volgen? Je kunt dit zelf uit een boekje leren, maar er zijn tegenwoordig ook online mogelijkheden. Het is handig om te kijken wat voor jou goed voelt, want alleen zo kun jij de theorie gemakkelijk gaan onthouden. Ben jij inmiddels ook overtuigd, wanneer ga jij starten met de ANWB rijopleiding motor? 

Soorten motoropleidingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *