Ga naar de inhoud

Motormuizen

Home » Blog » Welke kleding is verplicht op de motor?

Welke kleding is verplicht op de motor?

Een ritje op de motor is natuurlijk een feestje, maar daar komt de motor verplichte kleding kijken. We weten allemaal dat we motor verplichte kleding moeten dragen voor onze eigen veiligheid, toch gebeurt het hier en daar niet. Dat laatste is echt niet handig, want stel je eens voor dat je een ongeluk krijgt. Als dat gebeurt ben je blij dat je motor verplichte kleding aan gehad hebt. Wij gaan in deze blog alles vertellen over de motorkleding die je verplicht hoort te dragen. Als we dit allemaal doen tijdens onze rit, voelen we ons allemaal een stuk veiliger.

Waarom motor verplichte kleding?

Waarschijnlijk heb jij toen je moest afrijden de nodige instructies meegekregen voor het dragen van motorkleding, maar het kan zijn dat je vergeten bent wat je zoal dient te dragen. Om te beginnen draag je altijd een goed zittende helm, dat wil zeggen dat deze niet te los op je hoofd mag zitten. Als een helm stevig zit dan is je hoofd goed beschermd als zich er wel een ongeluk mocht voordoen. Let wel op bij het kopen van een helm, want deze dient namelijk wel goedgekeurd te zijn. Als dit niet het geval is, mag je er eigenlijk niet mee op de motor.

Hoe kies ik de juiste motorhelm?

Wat is nog meer verplicht

Er is natuurlijk meer motor verplichte kleding. Zo is het heel erg belangrijk een goed pak in je kast te hebben die jij aan kunt doen tijdens jouw rit op de motor. Wat is een goed motorpak en is een pak nu echt verplicht? Nee het is niet verplicht een motorpak aan te doen, hoewel iedereen dit wel zou aanraden. Een goed motorpak bestaat uit een goede broek en een jack, deze zorgen voor net dat beetje meer veiligheid. Een goed motorpak is zo gemaakt, dat het wel tegen een stootje kan. In tegenstelling tot je jeans, want met een beetje pech heb je deze zo kapot.

Handschoenen zijn ook belangrijk

Het dragen van motorhandschoenen zijn superbelangrijk, als jij met de motor onderuit gaat heb je zonder motorhandschoenen je handen compleet openliggen. Met motorhandschoenen kun je dit enigszins beperken, omdat ook deze de nodige bescherming bieden.

Motorlaarzen of motorschoenen

Net als alle andere genoemde zaken is het belangrijk ook hier de nodige aandacht aan te schenken. Motorlaarzen of motorschoenen beschermen namelijk vele malen beter dan een paar sneakers, dit heeft te maken met de normen waar deze speciale motorlaarzen en motorschoenen aan voldoen.

Maak de juiste beslissing

Ga je er binnenkort op uit, dan is het handig goed voorbereid op pad te gaan. Maak de juiste beslissing en mocht je er onverhoopt toch niet de juiste motor verplichte kleding in huis hebben.
Dan kun je natuurlijk altijd naar een motorspeciaalzaak gaan, zodat de specialisten jou kunnen helpen bij het maken van de juiste keuzes. De motor specialisten zijn er namelijk niet voor niets en kunnen jou helpen met een mooi en veilig motorpak, maar daarnaast ook met de bijbehorende accessoires.

Kleding kopen in een motor speciaalzaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *