Meteen naar de inhoud

Motormuizen

Home » Blog » Tips om veilig op reis te gaan met de aanhangwagen

Tips om veilig op reis te gaan met de aanhangwagen

De vakantieperiode nadert en veel Nederlanders plannen graag een reis met het gezin in met de aanhangwagen. Er komt echter van alles kijken als je veilig op vakantie wilt gaan met een vol gevulde aanhanger. Zeker als je ook nog je motor mee wilt nemen op of in de aanhangwagen. Wil je veilig op reis gaan met de aanhangwagen, dan tref je hieronder een aantal handige tips.

Tip 1: Correct inladen

Laad de aanhangwagen op de correcte manier in door te zorgen voor een efficiënte indeling van de last. Op deze manier kan je veilig onderweg met de aanhanger, maar centreer de lading, laat de spullen niet schuiven, zet zware spullen boven de assen, blijf de kogeldruk checken en respecteer het maximale laadvermogen. De manier van inladen hangt overigens af of je kiest voor een open of een gesloten aanhangwagen. Om je motor te vervoeren naar je vakantie wordt vaak voor een gesloten motor aanhangwagen gekozen. Het voordeel hiervan is dat je motor onderweg én op de vakantiebestemming toch beter beschermd is.

Tip 2: Check de bandenspanning

Je moet de bandenspanning van de aanhangwagen altijd eerst goed checken voor je met je reis start. Door te letten op de bandenspanning heb je meer controle op de weg waardoor de aanhanger niet snel gaat slingeren. Klapbanden en slijtage komen overigens minder vaak voor als je de bandenspanning regelmatig in de gaten houdt.

aanhangwagen

Tip 3: De juiste verlichting

De verlichting van de aanhangwagen moet optimaal werken om op straat te kunnen rijden. Je gaat zowel de stoplichten, de achterlichten, de mistlichten als de richtingaanwijzers goed moeten checken om na te gaan in hoeverre deze goed functioneren.

Tip 4: Koppel de aanhanger correct

Je gaat de aanhangwagen op correcte manieren moeten aankoppelen. Het is overigens belangrijk om de koppeling regelmatig te checken om ongelukken onderweg met een losgelaten aanhanger te voorkomen.

Tip 5: De aanhanger goed onderhouden

Zorg voor jaarlijks onderhoud aan de aanhangwagen als je van een veilige reis verzekerd wilt zijn. Het onderhoud van een aanhangwagen kan je overlaten aan echte experts die precies weten op welke manier de aanhanger onderhouden moet worden.

Heb je een reis met je aanhangwagen gepland met heel je familie en ga je voor een gesloten aanhangwagen, dan kan je van een geweldige reis uitgaan als je rekening met de bovenstaande tips houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *