Ga naar de inhoud

Motormuizen

Home » Blog » Je motoronderhoud zelf doen: tips en advies

Je motoronderhoud zelf doen: tips en advies

Steeds minder mensen beschikken over de kennis om hun voertuigen goed te kunnen onderhouden. Dit geldt ook voor motorfietsen. Dit is erg jammer, want zelf je motor onderhouden is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om de juiste technieken te kennen. Hieronder vind je een aantal tips en adviezen die je kunnen helpen bij het onderhoud van je motorfiets. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je motorfiets in topconditie blijft en dat je problemen voorkomt.

Inspecteer het oliefilter van je motor

In de eerste plaats is het zaak om de oliefilter voor je motorfiets goed te bekijken. Dit is belangrijk, want een vervuilde oliefilter kan er namelijk voor zorgen dat er schadelijke stoffen in het motorblok terecht komen. Inspecteer daarom regelmatig of het oliefilter niet verstopt is of beschadigd. Als dit het geval is, moet je het filter vervangen. Het filter vervang je door een nieuw filter te kopen en deze op de juiste manier in het motorblok aan te brengen.

Houd een checklist bij

Ten tweede is het verstandig om een checklist bij te houden. Op deze manier kun je namelijk makkelijker bijhouden welke onderdelen van je motorfiets al onderhouden zijn en welke nog niet. Bovendien weet je dan ook meteen welke onderdelen je nog moet vervangen of repareren. Daarnaast vergeet je ook niet om bepaalde onderdelen te inspecteren, zoals je oliefilter. Hetzelfde geldt ook voor zaken als je banden oppompen of je ketting smeren. Een checklist is dus een handig hulpmiddel bij het onderhoud van je motorfiets.

motoronderhoud
Het bijhouden van een checklist is erg belangrijk

Zorg ervoor dat je genoeg reserve onderdelen in huis hebt

Tot slot is het aan te raden om voldoende reserve onderdelen in huis te halen. Op deze manier ben je namelijk niet afhankelijk van een dealer of garage als er iets stuk gaat aan je motorfiets. Bovendien kun je zo ook zelf aan de slag gaan met het repareren van je motorfiets. Reserve onderdelen zijn dus een must als je zelf je motor onderhouden wilt. Je bent immers op het ergste voorbereid.

Al met al helpen deze tips om je motoronderhoud zelf op een eenvoudige wijze te regelen. Wanneer je van tips zoals genoeg reserve onderdelen in huis halen via de webshop van Boonstra Parts gebruik maakt, zul je zeker weten dat het onderhoud vlekkeloos verloopt. Neem daarom goed de tijd om alles uitvoerig door te nemen en zoek eventuele hulp als je er toch niet helemaal uitkomt.

1 reactie op “Je motoronderhoud zelf doen: tips en advies”

  1. Pingback: Tips om veilig op reis te gaan met de aanhangwagen - Motormuizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *