Ga naar de inhoud

Motormuizen

Home » Blog » Bescherm jezelf met de juiste motorkleding 

Bescherm jezelf met de juiste motorkleding 

Het is een hele uitdaging om een motor te kopen, maar dan ook nog de juiste motorkleding te vinden. Je wilt namelijk dat deze mooi is, maar ook voldoet aan jouw verwachtingen. Verplichte motorkleding, hoe zit dat eigenlijk in ons land? Weten we eigenlijk wel wat verplichte motorkleding is of zijn we nog helemaal niet op de hoogte? Wij gaan je alles vertellen over de juiste motorkleding, maar ook of deze nu verplicht zijn of juist niet. Wij willen namelijk niets liever dan, dat jij een veilig ritje op de motor kunt gaan maken. Lees, daarom snel verder! 

Waarom moeten we onszelf beschermen? 

Misschien vraag jij je wel af, waarom jij jezelf moet beschermen op de motor? Het antwoord hierop is eigenlijk vrij eenvoudig, want een ongelukje zit nu eenmaal in een heel klein hoekje. Jezelf beschermen is een hele belangrijke factor voor een veilige rit op de motor. Heb jij al eens stilgestaan bij verplichte motorkleding en wat is nu wel en niet verplicht in ons land? Laten we eerst beginnen bij het dragen van een helm, deze is namelijk verplicht ongeacht de situatie. Een helm dient goed aan te sluiten, zodat het de nodige stevigheid kan bieden. Daarnaast    is het verstandig een helm te kopen die voldoet aan de normen, omdat het vanuit de overheid verplicht is dat deze gekeurd is. 

Veilig op motor

Verplichte motorkleding 

Wat is nu verplicht en wat niet, we horen er tegenwoordig steeds meer over. Als we eerst eens kijken naar het dragen van veiligheidskleding op de motor, deze is namelijk niet per se verplicht. Wel is het zeker aan te raden beschermende motorkleding te dragen. In sommige landen om ons heen is het dragen van motorkleding echter wel verplicht, daar ontstaat waarschijnlijk ook de verwarring. Eerlijk gezegd moet je er niet aan denken zonder motorkleding een flinke rit te gaan maken en zouden ze beter verplichte motorkleding als basis regel kunnen instellen. 

Beschermende kleding motor

Het gaat vaak mis 

Doordat we vaak niet bezig zijn met het beschermen van ons zelf gaat het nu eenmaal best vaak mis. Hoe vaak hoor je het wel niet op de televisie, dat er een ongeluk gebeurd is met een motor. Vaak zie je dan dat deze geen beschermende kleding gedragen heeft, wat eigenlijk wel heel erg aan te raden is. Dat wil je natuurlijk voorkomen, hoewel een ongeluk op zich niet te voorkomen is kun je wel je eigen veiligheid op nummer één zetten. 

Waar denk je over na? 

Denk, voordat je op de motor stapt goed na over de kleding die je aandoet. Zo kun je denken aan een stevig motorpak, maar ook een veilige motorschoenen en om niet te vergeten motorhandschoenen. Zorg trouwens ook voor voldoende zicht tijdens jouw rit op de motor, want een beslagen vizier is natuurlijk wel heel erg vervelend. Je kunt altijd de hulp van een motorspecialist vragen als je graag wilt weten wat jij het beste kunt dragen voor een veilige rit op de motor. 

Veiligheidskleding motor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *